Anak Calon Pas Senang Lenang Di Luar Negara?

Anak kepada ADUN N.15 (Ladang) tidak membayar hutang pinjaman belajar sehingga sekarang walaupun  hidup sudah kaya raya dan bersenang lenang di luar negara.

Sebagai seorang adun PAS sebelum ini yang bertanggungjawab menjaga hal ehwal rakyat dimana memberi keselesaan yang sepatutnya dan memberi contoh terbaik kepada masyarakat yang sedang menjaja nama Islam diseluruh pelusuk dunia akan tetapi (HUTANG) yang dibuat sebelum ini pun TIDAK berbayar selepas 10 tahun.

“HUTANG Wajib dibayar”
Nabi SAW:” Orang yang memberi hutang berhak menagih. Belikan dia seekor unta muda kemudian berikan kepadanya!” Berkata sahabat: “Tidak ada unta muda ya Rasulullah! Yang ada hanya unta dewasa dan lebih bagus daripada untanya. Sabda Baginda: “Belilah, kemudian berikan kepadanya.

Sesungguhnya sebaik-baik kamu ialah yang paling baik membayar hutang.” (Hadis riwayat Muslim)

Orang yang berhutang wajib membayar hutang kerana Allah Maha Mengetahui.Membayar balik hutang adalah sesuatu yang wajib sehingga harta orang yang sudah meninggal dunia pun perlu ditolakkan hutang-piutang mereka terlebih dulu, sebelum diagihkan kepada warisnya yang berhak.

Pada tahun 2004  anak adun PAS Tengku Mohd Hazwan Tengku Hassan masuk ke TATI sesi 2004/2005 selama satu tahun diperingkat Foundation in engineering dengan kos pinjaman sebanyak RM5000.

Dan sesi 2005 sehingga 2006 sambung lagi belajar peringkat  kedua software engineering dengan pinjaman sebanyak RM18000.

Pinjam dah lah duit Rakyat Terengganu, dengan salah sebuah angesi Kerajaan , lepas tu buat diam sampai sekarang.

Tolak pas undi la PH kerana pemimpin dalam PH tiada yang seperti YB pas itu tidak langsung mementingkan hak rakyat.

No comments:

Theme images by Jason Morrow. Powered by Blogger.