Bas 2 alam, penyokong fanatik jangan malukan parti

Kejadian semalam yang kononnya bas Amphicoach tiba-tiba rosak di tengah sungai Pulau Wan Man dekat Taman Tamadun Islam menjadi keributan kepada pemimpin dan penyokong Pas Terengganu.

Tindakan sebgitu sebenarnya memperlihatkan Pas begitu kekeringan modal politik logikah isu bas rosak dijadikan sumber untuk menyerang pentadbiran Menteri Besar Terengganu yang dikatakan turut berada di dalam bas tersebut.

Sepatutnya kalau bas ini boleh dijadikan modal politik boleh membawa kemenangan kepada pihak Pas maka pemimpin Pas yang lancang mulutnya seperti Ya Dagang, YB Satipul dan Mad Nor Hamzah memohon untuk secara rasmi untuk turut bersama pada setiap kali ujian atau simulasi yang sedang hangat diperkatakan.

Nampak jelas pemimpin Pas seperti lalat tahi (lalat hijau) yang suka sangat melihat keburukan dan tidak suka langsung dengan kebaikan walaupun kebaikan datang dari musuh politik.

Pas Terengganu semakin tidak matang maka benarlah statistik mengatakan lebih daripada separuh ahli dan penyokong Pas Terengganu mula menyokong Harapan.

Harapkan serban sahaja besar tetapi ungkapan Lok Kohor Punoh sedang menyiram muka pemimpin Pas sendiri.

Diharap penyokong Harapan tidak sebodoh pemain internet pro Pas.



No comments:

Theme images by Jason Morrow. Powered by Blogger.