Banjir : Razif dan Ahmad Yakob, Contohilah Lim Guan Eng

Imej yang berkaitan 
Monson timur laut atau lebih dikenali musim tengkujuh sedang melanda pantai timur  ketika ini di negeri-negari pantai timur yang telah ada membuka pusat pemindahan banjir terutamanya di negeri Kelantan dan Terengganu.

Perpindahan mangsa banjir di Terengganu ketika ini seramai 1111 orang manakala Kelantan 2069 orang mangsa banjir yang melibatkan

Memandangkan banjir adalah lumrah kejadian alam maka tidak perlulah kerajaan negeri Terengganu dan Kelantan bersungguh membantu mangsa banjir.

Sepatutnya mereka sedia maklum bahawa banjir akan berlaku di setiap tahun dan mereka perlu persiapkan diri mereka sendiri dan tidak perlulah mengharapkan orang lain.

Disebabkan itulah melayu semakin mundur apabila diberi segala bantuan waima untuk perut mereka sendiri.

kita tahu kerajaan BN mennggunakan DEDAK atau rasuah kepada rakyat untuk menarik undi kepada mereka terutamanya ketika rakyat ditimpa sedikit bencana alam.

Jadilah seperti Lim Guan Eng  bijak menggunakan dana kerajaan negeri, bencana alam ini adalah kerana hujan yang lebat dan bukan kita sengajakan perkara ini berlaku.


1 comment:

  1. Apa ko merepek ni syaitaaaaan??? Bantuan dari Persekutuan kepada P.Pinang tetap diberikan walau DAP EGO. Ingat macamana Lim Guan Eng merayu kepada TPM untuk bantuan ketika banjir?

    ReplyDelete

Theme images by Jason Morrow. Powered by Blogger.